Strony

sobota, 7 listopada 2015

Makaron z cukinii + Pesto z avocado

Wegański, surowy (raw) posiłek nie musi być nudny i mało sycący. Dzisiaj wam udowodnię, że zdrowo nie znaczy nudnie. Zapraszam na makaron w kremowym sosie. 



Składniki (na 2 porcje):

- 1 awokado 
- 2 szklanki jarmużu
- 2 ząbki czosnku
- sól
- 1 duża cukinia



Sposób przygotowania: 

1. Warzywa umyć. Jarmuż, awokado, sól i czosnek zmiksować na gładką masę. 
2. Cukinię przekroić wzdłuż. Obieraczką ''pokroić'' na plastry (patrz zdjęcie), a następnie na cienkie paski.
3. Wymieszać wszystko i zajadać bez wyrzeczeń :). 

Smacznego ! :)



Zapraszam na :
Facebook 
Instagram 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz