środa, 27 kwietnia 2016

Sałatka z quinoa i truskawkami

Wiosna w cudowny sposób podrzuca mi pomysły. Tym razem czas na lekką sałatkę z wykorzystaniem pesto z natki marchewki. Po filmik jak zrobić takie pesto zapraszam na mój kanał na YT : KLIK :).



Składniki:

- 1/2 szklanki quinoa 
- 10 pomidorków cherry
- 3 łyżki octu balsamicznego 
- 4 łyżki pesto z natki marchewki
- garść truskawek
- pieprz do smaku



Sposób przygotowania: 

1. Ugotuj quinoa w proporcji 1:2 wody. Poczekaj aż woda zacznie się gotować, po czym gotuj komosę na najmniejszym ogniu pod przykryciem, aż będzie miękka. 
2. Pomidorki oraz truskawki dokładnie umyj i pokrój na mniejsze kawałki. 
3. Gdy quinoa ostygnie wymieszaj ją z octem, pesto, truskawkami i pomidorkami.
4. Jeśli masz ochotę dopraw pieprzem. 


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz