Składniki:
Na ciasto:
- 2 szkl. mąki
- 1 szkl. wody
- 1/2 szkl. brązowego cukru
- 1/2 szkl. białego cukru
- 1 łyżeczka soli
- 3/4 szkl. kakao
- 1/2 szkl. oleju
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1/2 szkl. kawałków czekolady (spokojnie możesz użyć czekolady wegańskiej- sprawdziłam)
Na polewę:
- 3/4 szkl. kawałków czekolady
- 2 łyżki oleju kokosowego
Sposób przygotowania:
Ciasto:
1. Zagotuj wodę z 1/2 szklanki mąki, cały czas mieszaj, aż do uzyskania konsystencji gumy.
2. Wymieszaj wszystkie suche składniki, po czym dodaj olej oraz naszą ''gumę''.
3. Wmieszaj w masę kawałki czekolady i piecz w 175 stopniach C przez 25 minut.
Polewa:
1. Nad kąpielą wodną rozpuść czekoladę wraz z olejem kokosowym.
2. Polej przestudzone już ciasto i poczekaj aż polewa stężeje.
Blog: http://iloffood.blogspot.com/
Instagram: https://www.instagram.com/iloffood/
FB : https://www.facebook.com/foodlovei/
Instagram: https://www.instagram.com/iloffood/
FB : https://www.facebook.com/foodlovei/
YT: https://www.youtube.com/channel/UCjk4WyB31xKjEEC3mkbaoNg
Cudownie się prezentuje, z chęcią wypróbuję taką wersję brownie :)
OdpowiedzUsuń