Składniki:
- 120 g mąki jaglanej
- 80 g brązowego cukru
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 50 ml mleka
- 1/2 szkl. rabarbaru
- 5 łyżek oleju
- 1 łyżeczka octu
Sposób przygotowania:
1. Rabarbar myjemy i kroimy na mniejsze kawałki.
2. Wszystkie składniki umieszczamy w misce, dokładnie mieszamy.
3. Przelewamy ciasto do papilotek (2/3 wysokości) i pieczemy przez około 20 minut w 180 stopniach C.
Kruszonka:
- 4 łyżki zmielonych płatków owsianych
- 1 łyżka oleju kokosowego
- 1 łyżka brązowego cukru
1. Wszystkie składniki umieszczamy w misce i dokładnie mieszamy.
2. Posypujemy muffiny -na 5 minut przed wyjęciem ich z piekarnika.
Instagram: https://www.instagram.com/iloffood/
FB : https://www.facebook.com/foodlovei/
Idealna przekąska na letni czas :) Muszę się kiedyś zebrać i też upiec :)
OdpowiedzUsuń