czwartek, 12 maja 2016

Mango chia pudding

Kolejny filmik z serii I love food expressem. Tym razem na stole pojawia się pudding z chia i pulpą mango. Muszę przyznać, że taką forma mango dopiero się zaprzyjaźniam, ale już wiem że często będzie gościła w mojej kuchni. Pudding jest lekki, przyjemnie owocowy, a przez dodanie chia zyskuje zaskakującą fakturę. 




Składniki (na 2 pucharki):

- 3 łyżki posiekanych orzechów ziemnych (niesolonych)
- 1/2 szklanki pulpy z mango
- 3 łyżki nasion chia
- 1 łyżeczka płatków migdałowych
- 1/2 pokrojonego na plasterki banana (opcjonalnie) 

Sposób przygotowania: 

1. Pulpę z mango mieszamy razem z nasionami chia i odstawiamy minimum na godzinę do lodówki. 
2. Bananami (bądź innymi ulubionymi owocami) wykładami pucharki. Dodajemy połowę puddingu.
3. Posypujemy migdałami i orzechami. 



                                    


1 komentarz: