piątek, 26 lutego 2016

Kokosanki z trzech składników.

Wyobrażacie sobie ciastka bez mąki, jajek, mleka? Uwierzcie mi, że można je upiec, a dodatkowo ich smak niczym nie różni się od tradycyjnych kokosanek. Zakochałam się w tym przepisie, bo jest bajecznie prosty, a do przygotowania ciastek potrzebujemy tylko trzech składników. Przygotujcie je w większej ilości, bo znikają błyskawicznie. 



Składniki: 

- 1 szklanka wiórków kokosowych
- 6 łyżek zmielonych (w młynku do kawy) płatków owsianych 
- 1 łyżka miodu



Sposób przygotowania: 

1. Wiórki kokosowe blendujemy na dużych obrotach, aż uzyskamy konsystencję mokrego piasku.
2. Do masy dodajemy zmielone płatki owsiane i miód. 
3. Mieszamy wszystko dokładnie. Jeżeli masa nie jest zwarta, dodajemy odrobinę wody. 
4. Ciasteczka formujemy lekko przyciskając w foremce do muffinów. Ich wielkość nie może przekraczać wielkością piłeczki do ping- ponga. 
4. Całość pieczemy w foremce do muffinów w temperaturze 100 stopni C przez 25 minut.

Zapraszam na: 
 

1 komentarz: