Składniki (oczywiście możecie je podwoić)
- 1 mały bakłażan
- 1 mała papryka
- 2 ząbki czosnku
- 4 pomidorki koktajlowe
- ćwiartka cytryny
- 1 łyżeczka świeżo mielonego pieprzu
- 1/2 natki pietruszki
Sposób przygotowania:
1. Warzywa myjemy i kroimy na mniejsze kawałki (bakłażana, paprykę), dodajemy obrane ząbki czosnku, pomidorki koktajlowe i ćwiartkę cytryny.
2. Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni. Warzywa mieszamy w foremce i pieczemy przez około 30 minut.
3. Zostawiamy warzywa, by wystygły. Pietruszkę siekamy i zostawiamy ją do dekoracji.
4. Warzywa blenderujemy, dodajemy pieprz i wyciskamy upieczoną cytrynę. Przekładamy wszystko do miseczki i posypujemy pietruszką.
Smacznego!Zapraszamy
Aż mi zapachniało! To musi być pyszne! Robię. :)
OdpowiedzUsuń