sobota, 25 maja 2013

Dietetyczne cupcakes + lekki krem.

Następny przepis z serii '' odchudzam się na serio''. Tym razem inna wersja dietetycznego ciasta czekoladowego :). Zrobiłam cudowne cupcakes z lekkim waniliowym kremem. Z składników podanych na ciacho wychodzi około 15 cupcakes. 


Składniki na krem:

- 500 g serka typu Philadelphia
- 1 łyżeczka syropu z agawy
- 1 łyżeczka esencji waniliowej 
- opcjonalnie (gdyby krem był zbyt rzadki dodaj trochę zmielonej w młynku do kawy kaszki manny i zostaw na 10 minut).
- barwniki  





Sposób przygotowania:

1. Serek, syrop i esencję miksujemy mikserem na gładką masę. Jeżeli krem nie będzie słodki dodaj jeszcze trochę syropu z agawy.
2. Jeżeli masa będzie rzadka dodaj łyżeczkę zmielonej w młynku do kawy kaszki manny i zostaw ją na 10 minut. 
3. Masę podzieliłam na 2 części i jedną zabarwiłam. Następnie dekorujemy jak tylko chcemy i wcinamy!





Smacznego!Zapraszamy
 

6 komentarzy:

  1. Piękne a do tego dietetyczne, czegoż chcieć więcej:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Piękne. Też myślę o odchudzaniu, ale dopiero myślę....

    Zapraszam na konkurs: http://piernikowa-chata.blogspot.com/2013/05/konkurs-z-beetlebitspl-sodki-dzien.html

    OdpowiedzUsuń
  3. Ależ je pięknie udekorowałaś! :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Śliczne. I na pewno tez pyszne :)

    OdpowiedzUsuń