Składniki:
- cały kurczak
- 4 czubate łyżki pesto
- 2 ząbki czosnku
- 8 pomidorków cherry
- 6 zielonych szparagów
- szczypta soli himalajskiej
- 1/2 szklanki bulionu warzywnego (lub wody)
- świeżo mielony pieprz
Sposób przygotowania:
1. Kurczaka dokładnie myjemy i delikatnie (dłonią) oddzielamy skórę od mięsa, tak by powstała kieszonka.
2. W tej kieszonce rozprowadzamy pesto. Kurczaka pieprzymy i posypujemy solą.
3. Obok kurczaka układamy pomidorki i czosnek. Szparagi myjemy i oddzielamy ich zdrewniałą część. Możemy włożyć je do kurczaka albo obok.
4. Wszystko zalewamy bulionem, albo wodą.
5. Pieczemy w temperaturze 180- 200 stopni. W zależności od wielkości kurczaka pieczemy go od 1 godz. do 1,5 godz.
Smacznego!Zapraszamy
Potrawy, które robią się "same" są najlepsze ;)
OdpowiedzUsuńpozdrawiam ciepło
Malwinna
takie dania lubię, raz dwa, dużo się nie narobisz a jesz i jesz i jest super :)
OdpowiedzUsuńCześć:) Wytypowałam Twój blog do Liebster Blog Award. Więcej szczegółów znajdziesz tutaj:
OdpowiedzUsuńhttp://szczesliwakuchnia.blogspot.com/2013/06/liebster-blog-awards-1.html
Gratuluję:)