Poprzedni przepis na mleko kokosowe bardzo wam się spodobał :) . Tym bardziej się cieszę, że mogę wam przestawić następny eksperyment - mąkę kokosową. Mam nadzieję, że po zrobieniu mleka nie pozbyliście się wiórków, ponieważ będą nam potrzebne.
Składniki:
- wiórki kokosowe 250 g (najlepsze będą te wykorzystane w przepisie na mleko kokosowe KLIK).
Sposób przygotowania:
1. Po dokładnym odsączeniu wiórków, wyłóż je na papier do pieczenia by trochę wyschły.
2. Po upływie pół godziny, susz w piekarniku ( 50 stopni) przez około godzinę.
3. Całość zmiksuj na proszek w młynku do kawy.
4. Mąkę możesz używać jako dodatek do innej mąki. Świetnie daje sobie radę jako podstawa naleśników, czy gofrów.
Zapraszam na:
Facebook
Instagram
Przydatny przepis :)
OdpowiedzUsuńW wolnej chwili zapraszam do mnie: http://smilingshrimp.blogspot.com
z chęcia Cię odwiedzę :)
UsuńŚwietny pomysł na mąkę i na mleko :) Lubię wszystko, co kokosowe - wiórki z kokosa też "produkuję" w domu sama :)
OdpowiedzUsuńsuper pomysł :)
UsuńPomysł świetny! :D Podrzucę go pewnie rodzince! :) Chociaż sama kokosów nie cierpię - to myślę, że inni (szczególnie ciocia!) będą bardzo zadowoleni! :)
OdpowiedzUsuń