wtorek, 30 października 2012

Jesienna tarta z gruszkami dla odchudzających się.

Zimno się robi...i tak jakoś szaro- buro. Jedyne na co mam ochotę to koc, herbata i dobre ciasto.


Składniki:

- 1/2 szklanki suszonych owoców (np. żurawiny)
- 2 szklanki musli
- 1/2 szklanki ciastek owsianych / herbatników
- 1 jajko
- 1 łyżka miodu 
- 250 g mascarpone
- 1 szklanka płatków migdałowych
- 2-3 gruszki 


Sposób przygotowania:


1. Suszone owoce pokroić na mniejsze kawałki i wsypać wraz z musli do dużej miski.
2. Herbatniki włóż do torebki, skrusz i wsyp do miski. Dodaj jajko, miód i wszystko wymieszaj.
3. Rozłóż naszą masę w formie do tarty i piecz w 150 stopniach przez 15 minut.
4. Do innej miski przełóż mascarpone i wymieszaj z płatkami migdałowymi.
5. Gdy spód tarty wystygnie rozłóż równomiernie nadzienie.
6. Gruszki umyj, obierz i pokrój na cienkie plastry.
7. Układaj owoce na tarcie w rozetkę (jak na zdjęciu).
8. Piecz ciasto w 150 stopniach, aż gruszki lekko się zrumienią.



                                               Smacznego! Zapraszamy 
                                                            My na faceook :)
 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz