poniedziałek, 22 października 2012

Faszerowany Roman.

Papriikkaaa mi się śni. Kupiłam Romana i go faszerujemy :)



Składniki:

- 0.5 kg mielonego mięsa z indyka
- 1/2 cebuli
- 1 jajko
- 1 puszka krojonych pomidorów
- 2 fileciki anchois
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- 1 torebka ryżu
- 3 duże papryki 
- pieprz do smaku

Przygotowanie:

1. Mięso, pomidory, jajko, pieprz, oliwę, pokrojoną cebulkę i anchois wrzucamy do miski i starannie mieszamy.
2. Gotujemy ryż (uważamy by nie był za miękki).
3. Papryki czyścimy (usuwamy miąższ).
4. Rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni. W tym czasie do mięsnej masy dodajemy ryż i dokładnie mieszamy.
5. Nadziewamy papryki mięsnym farszem i wstawiamy do piekarnika
6. Po 20 minutach cieszymy się Romanem <3 .


                                                             Smacznego! Zapraszamy :)
                                                              My na facebook :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz