środa, 24 października 2012

Sezamowa rybka pokryta pomidorowo- trawiastą chmurką.

Nie ma to jak własnoręcznie złowiona rybka!:) A co z pyszną rybką można zrobić? Ugotować! 




Składniki:

- 2 rybki (nadaje się każda z białym mięskiem)
- 2 łyżki sezamu
- 1 łyżka suszonej trawy cytrynowej
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- 1 puszka krojonych pomidorów



Przygotowanie:

1. Rybki umyć, odciąć głowę, wypatroszyć (ogon zostawiłam dla dekoracji).
2. Piekarnik nagrzać do 150 stopni. Formę wyłożyć folią ułożyć rybki.
3. Posypać je sezamem, trawą cytrynową, oliwą z oliwek.
4. Wstawić do pieca na 15 minut. Po tym czasie dodaj na wierzch pomidory i piecz przez następne 15 minut.
5. Smacznego :) .

Smacznego! Zapraszamy :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz