poniedziałek, 9 listopada 2015

Błyskawiczny mus z białej czekolady

Bywają takie dni, że chcemy zjeść coś pysznego, kremowego i słodkiego. Na takie dni proponuje błyskawiczny mus z białej czekolady. Cztery składniki i mnóstwo radości :). 



Składniki :

- 2 łyżki masła
- 100 g białej czekolady
- 50 g słodkich pianek
- 200 ml śmietany kremówki

Sposób przygotowania: 

1. Masło i czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej. Dodajemy pianki i podgrzewamy wszystko, aż masa będzie jednolita.
2. Ubijamy śmietanę kremówkę i po jednej łyżce dodajemy do czekoladowej masy. 
3. Chłodzimy w zamrażalniku przez 20 minut. 
4. Podajemy w pucharkach. Idealnie sprawdzi się jako nadzienie do ptysi :). 


Smacznego! 

Zapraszam na :

Facebook 
Instagram 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz