Składniki:
- 1 cukinia
- 1 dzwonek łososia
- 1 cebula
- 1 czerwona papryka
- 2 garści dyni (ja miałam zamrożoną)
- 2 łyżki serka typu śmietankowego
- 1 ząbek czosnku
- 1 gałązka tymianku
- odrobina mozzarelli na wierzch (można użyć innego sera)
- 1 i 1/2 szklanki mrożonego zielonego groszku
- liście świeżej mięty
- oliwa z oliwek
- sól i pieprz do smaku
Sposób przygotowania:
1. Dynię, rozmaryn i przekrojony czosnek pieczemy w 180 stopniach przez około 15 minut.
2. W tym czasie myjemy, paprykę i cukinię. Kroimy w plastry cukinię, a paprykę na małe kosteczki.
3. Cebulę (pokrojoną w piórka) podgrzewamy w garnku z łyżka cukru, łyżka soli i odrobiną oliwy z oliwek, aż stanie się ciemna (gdy będzie się paliła dodaj odrobinę wody).
4. Układamy w kolejności: paprykę, dynię, cebulę, łososia (umytego i posiekanego), serek śmietankowy, cukinię i odrobinę mozzarelli. Pieczemy przez 35 minut w 150 stopniach.
5.Groszek podgrzewamy w garnku, dodajemy posiekane listki mięty, szczyptę soli i pieprzu oraz odrobinę oliwy z oliwek.
6. Pyszne, proste i gotowe :)
Smacznego! Zapraszamy :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz