wtorek, 18 grudnia 2012

Sałatka z szpinakiem, gruszką i kozim serem.

Nie ma tu wielkiej filozofii jeżeli chodzi o gotowanie, ale połączenie smaków jest boskie. 



Składniki:

- 1  paczka świeżego szpinaku 
- 1 duża gruszka
- 1 mały słoik zielonych szparagów
- 6 plasterków koziego sera 
- 1 łyżeczka sezamu 
- 1 łyżeczka oliwy z oliwek



Sposób przygotowania:

1. Szpinak umyj, wysusz i wrzuć do miski.
2. Gruszkę obierz i pokrój w małe kosteczki. Dodaj do szpinaku.
3. Szparagi odsącz, pokrój i dodaj do sałatki.
4. Serek pokrusz na warzywka i dodaj sezam.
5. Na koniec polej sałatkę oliwą z oliwek.

Smacznego! Zapraszamy :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz