czwartek, 13 grudnia 2012

Krem marchewkowo- imbirowy

Na zimowe dni, bardzo rozgrzewający, wyrazisty w smaku krem marchewkowo- imbirowy :) .



Składniki:

-1 duża cebula
- 1 kg marchewki
- 3 łyżki posiekanego imbiru 
- sól, pieprz do smaku



Sposób przygotowania:

1. Warzywa umyj, obierz, i pokrój na mniejsze kawałki.
2. Do dużego garnka wklej łyżeczkę oliwy z oliwek i podsmaż cebulę oraz marchew.
3. Imbir obierz i posiekaj. Dodaj do warzyw.
4. Zalej warzywa wodą (ma jedynie zakrywać warzywa).
5. Gotuj aż marchew będzie miękka.
6. Zmiksuj wszystko i smacznego :) .

Smacznego! Zapraszamy :) 


1 komentarz:

  1. Właśnie przetestowałam ten przepis i wrzuciłam go u siebie :) Lekko zmodyfikowany w wersji z orzechami i moimi ulubionymi - grzankami :) Pyszny na zimno ! Pozdrawiam. Kulinarna Edukacja :)

    OdpowiedzUsuń