Składniki (na 4 kokilki):
- 4 duże plasterki szynki
- 4 kromki chleba
- 1 szalotka
- 1/4 czerwonej papryki
- 4 duże pieczarki
- 1 łyżka pokrojonego pora
- 1/2 pęczka koperku
- 4 jajka
- 2 łyżki serka śmietankowego
- sól, pieprz
- 1 łyżeczka oliwy z oliwek
Sposób przygotowania:
1. Warzywa myjemy i kroimy na małe kosteczki. Kokilki smarujemy oliwą z oliwek, wykładamy po plasterku szynki. Z kromek chleba wykrawamy (nożem albo szklanką) kółka i wkładamy na dno kokilek.
2. Do kokilek wkładamy warzywa i zalewamy jajkami pomieszanymi z serkiem, koperkiem, solą i pieprzem.
3. Pieczemy w piekarniku w 180 stopniach przez 15 minut.
Smacznego!Zapraszamy
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz