czwartek, 17 listopada 2016

Tortilla z ciecierzycy

Tortilla chodziła za mną od miesiąca, nie dawała mi spokoju, wiedziałam, że będę musiała ją zrobić. Problem w tym, że miałam tylko mąkę z ciecierzycy, której się bałam użyć. Niepotrzebnie się przed nią broniłam, bo nigdy nie wyszła mi tak dobra tortilla jak ta. 



Składniki:

- 1 szkl. mąki z ciecierzycy
- 1/4 oliwy z oliwek
- 1/4 wody 

Sposób przygotowania: 

1. Wszystkie składniki wymieszaj w dużej misce, aż masa będzie jednolita i sprężysta. 
2. Uformuj ciasto w wałek i podziel na cztery części. Każdą z części rozwałkuj na okrągły placek. 
3. Smaż na suchej patelni z każdej strony, aż tortilla będzie rumiana.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz