Składniki:
-250 g szpinaku typu baby
-miąższ z 1/2 kokosa
-1 łyżka musztardy stołowej
-1 łyżeczka balsamico
-1 mały ząbek czosnku
-1 łyżeczka pestek dyni
-1 łyżeczka sezamu
-1 łyżeczka pestek słonecznika
-opcjonalnie trochę migdałów
Przygotowanie:
1.Szpinak dokładnie myjemy, suszymy i wkładamy do miski.
2.Miąższ z kokosa kroimy na małe kawałki (odkrawamy ciemne części).
3.W małej miseczce mieszamy musztardę z balsamico i czosnkiem (możemy dodać trochę mleczka kokosowego, jednak nie jest to konieczne).
4.Na patelni lekko prażymy pestki dyni, słonecznika i sezamu.
5.Wszystko mieszamy w dużej misce...i gotowe :)
Smacznego! Zapraszamy
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz