piątek, 21 września 2012

Kokos na szpinaku z nutą balsamico.

Szpinak...odwieczny problem małych dzieci, a jednak źródło wielkich i małych inspiracji. Co dzisiaj? Kokos na szpinaku z nutą balsamico. Dlaczego? Bo to było w lodówce, jest proste i pyyyyszne :)



Składniki:

-250 g szpinaku typu baby
-miąższ z 1/2 kokosa
-1 łyżka musztardy stołowej
-1 łyżeczka balsamico
-1 mały ząbek czosnku
-1 łyżeczka pestek dyni
-1 łyżeczka sezamu
-1 łyżeczka pestek słonecznika 
-opcjonalnie trochę migdałów



Przygotowanie: 

1.Szpinak dokładnie myjemy, suszymy i wkładamy do miski.
2.Miąższ z kokosa kroimy na małe kawałki (odkrawamy ciemne części).
3.W małej miseczce mieszamy musztardę z balsamico i czosnkiem (możemy dodać trochę mleczka kokosowego, jednak nie jest to konieczne).
4.Na patelni lekko prażymy pestki dyni, słonecznika i sezamu.
5.Wszystko mieszamy w dużej misce...i gotowe :)



                                                 
                                                           Smacznego! Zapraszamy
                                                                My na facebook :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz