Zdecydowałam, że jako pierwszy przepis zamieszczę prostą w
wykonaniu pastę jajeczną. Jeżeli w swojej lodówce znajdziecie jajka i jogurt,
jak najbardziej jesteście gotowi. Wersja z oliwkami i kaparami przypadnie do
gustu lubiącym wyraziste smaki.
Składniki ( na 2 osoby) :
- 4 jajka
- 2 łyżki jogurtu naturalnego
- 1 łyżka kapar
-1 łyżka oliwek
-20 dag chudej szynki
-sól i pieprz do smaku
Przygotowanie:
1.Gotujemy jajka w lekko osolonej wodzie (sól sprawi, że
skorupki łatwiej zejdą) przez nie więcej niż 8 minut.
2. W tym czasie możemy zająć się krojeniem oliwek i kapar.
Wielkość zależy od was ( nie przejmujemy się czy kawałki są równe).
3.Następnie w kostkę kroimy szynkę i dodajemy do naszej
kaparowo-oliwkowej mikstury.
4.Ugotowane jajka obieramy z skorupek, myjemy, by następnie
je posiekać.
5.Wszystkie składniki
mieszamy w misce z jogurtem, solą i pieprzem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz