wtorek, 18 września 2012

Pasta a la jajo.




Zdecydowałam, że jako pierwszy przepis zamieszczę prostą w wykonaniu pastę jajeczną. Jeżeli w swojej lodówce znajdziecie jajka i jogurt, jak najbardziej jesteście gotowi. Wersja z oliwkami i kaparami przypadnie do gustu lubiącym wyraziste smaki. 

Składniki ( na 2 osoby) :

- 4 jajka
- 2 łyżki jogurtu naturalnego
- 1 łyżka kapar
-1 łyżka oliwek
-20 dag chudej szynki
-sól i pieprz do smaku

Przygotowanie: 


1.Gotujemy jajka w lekko osolonej wodzie (sól sprawi, że skorupki łatwiej zejdą) przez nie więcej niż 8 minut.
2. W tym czasie możemy zająć się krojeniem oliwek i kapar. Wielkość zależy od was ( nie przejmujemy się czy kawałki są równe).
3.Następnie w kostkę kroimy szynkę i dodajemy do naszej kaparowo-oliwkowej mikstury.
4.Ugotowane jajka obieramy z skorupek, myjemy, by następnie je posiekać.


5.Wszystkie składniki  mieszamy w misce z jogurtem, solą i pieprzem.
                                                   
                                                            Smacznego! :) Zapraszamy       
                                                             My na facebook :)


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz