niedziela, 21 lutego 2016

Parmezan z orzechów.

Kocham ser...jest to niestety miłość jednostronna. Jeśli tak jak ja szukacie zamienników zapraszam na przepis na żółty ciągnący się ser z ziemniaka KLIK. Dzisiaj przedstawie dwuskładnikowy przepis na oszukany parmezan. Mam nadzieję, że przypadnie wam do gustu, bo według mnie jest idealnym zamiennikiem oryginału. 



Składniki:

- 2 łyżki orzechów nerkowca
- 1 łyżka nieaktywnych płatków drożdżowych 

Sposób przygotowania: 

1. Orzechy zgnieć w moździerzu, bądź zblenduj na proszek. 
2. Dodaj płatki drożdżowe i całość jeszcze raz zmiksuj. 
3. Taką mieszankę spokojnie możesz przechowywać w lodówce do tygodnia czasu....
albo zamrozić. 

Zapraszam na:

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz