poniedziałek, 2 listopada 2015

Konkurs z nagrodami :) '' Kosmiczny Burak''

Kochani miło mi poinformować że zbliżamy się do 1000 lajków na Fanpage ILF!!! Z tej okazji organizuje konkurs z nagrodami!

Co należy zrobić:

W komentarzu pod postem konkursowy na fanpage ILF, dodajcie przepis na danie z buraka!- zdjęcia są nieobowiązkowe, lecz mile widziane. Im bardziej zaskakujące danie, tym lepiej bowiem tytuł konkursu to : '' Kosmiczny burak '' Proszę o tagowanie przepisów #kosmicznyburak .




Regulamin:

1. Organizatorem konkursu jest blog kulinarny I Love Food.
2. Przepis musi być dodany w komentarzu. Przepisy w linku nie będą brały udziału w konkursie.Przepis musi posiadać hashtag #kosmicznyburak.
3. Należy polubić fanpage I Love Food.
4. Konkurs trwa do 23.11. (włącznie). Rozstrzygnięcie konkursu oraz wyniki dnia 24.11. zamieszczone na FB i blogu.
5. W wyborze zwycięzcy pomogą mi przyjaciele. Liczymy na kreatywność i kosmiczne pomysły.
6. Zwycięzca zobowiązany jest się ze mną skontaktować do dnia 26.11. , w celu wysłania nagród.

Powodzenia !


Między innymi do wygrania: 



 

1 komentarz:


  1. Kluski jaglane z buraczkami (wegańskie)
    3 buraki ćwikłowe
    3 duże ziemniaki
    3/4 szkl suchej kaszy jaglanej
    3/4-1 szkl mąki (użyłam pełnoziarnistej – dużo zdrowsza)
    ok. 4 łyżki mąki ziemniaczanej
    sól, pieprz

    Buraki i ziemniaki obieramy, gotujemy w bulionie lub w wodzie z przyprawami, aż będą miękkie. Następnie wyjmujemy warzywa do przestygnięcia, a w tej wodzie gotujemy przepłukaną kaszę jaglaną, dolewamy wody (jeśli trzeba) i gotujemy ok. 20 minut, aż do wchłonięcia płynu, w razie przypalania szybko dolewamy wody. Studzimy, a gdy warzywa i kasza są już zimne miksujemy. Dodajemy mąki i wyrabiamy ręką lub łyżką ciasto. Będzie ono dość kleiste, nie typowe jak na kopytka. W garnku zagotowujemy osoloną wodę. Przygotowujemy sobie szklankę zimnej wody i łyżką maczaną w wodzie nakładamy porcje masy i delikatnie ściągamy je do wody. Gotujemy do momentu, aż wypłyną. Wtedy wyciągamy cedzakiem na durszlak i „wrzucamy” kolejną partię. Podajemy z dużą ilością cebulki podsmażonej na maśle.

    #kosmicznyburak
    Kasia W.

    OdpowiedzUsuń