środa, 18 maja 2016

Lemoniada rabarbarowo- lawendowa

Wraz z otwarciem sezonu letniego warto sobie przyswoić nowy przepis na lemoniadę. Orzeźwiająca, lekko kwaskowa o cudownym różowym kolorze umili nam każdy słoneczny dzień. 



Składniki: 

- 1 litr wody 
- 4 łyżki mieszanki suszona lawenda + suszona mięta
- 3 łyżki brązowego cukru
- 1/2 szklanki soku z cytryny

Sposób przygotowania: 

1. Lawendę, rabarbar oraz cukier zagotuj z 1/2 szklanki wody. Gotuj przez około 20 minut. Po upływie tego czasu, przelej miksturę przez sitko. 
2. Do wody dodaj sok z cytryny oraz nasz rabarbarowy syrop. 
3. Podawaj schłodzone z kawałkami cytryny. 



1 komentarz:

  1. Ale bym się chętnie napiła teraz (nie czekając na weekend!) takiej lemoniady - co za kolor i wyobrażam sobie ten smak! :)

    OdpowiedzUsuń