czwartek, 26 maja 2016

Jaglane muffiny z rabarbarem

Sezon rabarbarowy przynosi wiele przepysznych przepisów. Dzisiaj proponuje jaglane muffiny z rabarbarem. Dodam jeszcze przepis na szybką kruszonkę z płatków owsianych, którą możecie wykorzystać do innych muffinów czy ciast. 



Składniki: 

- 120 g mąki jaglanej
- 80 g brązowego cukru
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 50 ml mleka 
- 1/2 szkl. rabarbaru
- 5 łyżek oleju
- 1 łyżeczka octu 

Sposób przygotowania:

1. Rabarbar myjemy i kroimy na mniejsze kawałki. 
2. Wszystkie składniki umieszczamy w misce, dokładnie mieszamy. 
3. Przelewamy ciasto do papilotek (2/3 wysokości) i pieczemy przez około 20 minut w 180 stopniach C. 

Kruszonka: 


- 4 łyżki zmielonych płatków owsianych
- 1 łyżka oleju kokosowego
- 1 łyżka brązowego cukru

1. Wszystkie składniki umieszczamy w misce i dokładnie mieszamy.
2. Posypujemy muffiny -na 5 minut przed wyjęciem ich z piekarnika. 




Blog: http://iloffood.blogspot.com/
Instagram: https://www.instagram.com/iloffood/
FB : https://www.facebook.com/foodlovei/


2 komentarze:

  1. Wygląda bardzo apetycznie! :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Idealna przekąska na letni czas :) Muszę się kiedyś zebrać i też upiec :)

    OdpowiedzUsuń