Składniki:
- 120 ml aquafaby
- 180 g cukru pudru
- 2 łyżeczki herbaty matcha
Sposób przygotowania:
1. Schłodzoną aquafabę ubijaj na sztywną pianę. Może to nawet zająć około 40 minut w zależności od mocy miksera.
2. Gdy piana będzie sztywna dodaj po łyżce cukru pudru i dokładnie wszystko zmiksuj.
3. Na koniec dodaj herbatę matcha.
4. Piekarnik rozgrzej do 100 stopni C. Beziki możemy rozłożyć łyżką na blaszce, albo przełożyć do foremek na mini-muffiny.
5. Bezy susz przez około 45 minut, w zależności od ich wielkości.
Blog: http://iloffood.blogspot.com/
Instagram: https://www.instagram.com/iloffood/
FB : https://www.facebook.com/foodlovei/
Instagram: https://www.instagram.com/iloffood/
FB : https://www.facebook.com/foodlovei/
Ciekawy przepis - nie słyszałam o tym magicznym zamienniku - beziki urocze - porywam kilka do kawy! :)
OdpowiedzUsuń