wtorek, 20 listopada 2012

Zapiekane cuda z szpinakiem, boczkiem i ricottą.

Hmmm włoska zapiekanka jako śniadanie, dodatek do obiadu, albo kolacja. Jak zwykle powstawała w duchu coś z niczego :) 


Składniki:

- 2 jajka
- 2 łyżki ricotty
- 4 pomidorki cherry
- 2 łyżki pokrojonego w kosteczki boczku
- 2 łyżki posiekanego szpinaku
- szczypta oregano
- pieprz i sól do smaku


Przygotowanie:

1. Boczek drobno kroimy i układamy na spód naczynia w którym będziemy zapiekać.
2. Kroimy pomidorki na pół i kładziemy na boczku. W tym czasie możemy już nagrzewać piekarnik - 150 stopni.
3. Do małej miseczki wbijamy jajka, dodajemy ricottę, pieprz, sól i oregano. Wszystko ubijamy na puszystą masę.
4. Szpinak siekamy i układamy na pomidorkach.
5. Wszystko zalewamy jajeczną masą.
6. Pieczemy przez 15 minut w 150 stopniach....i Smacznego! :)

Smacznego! Zapraszamy :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz