poniedziałek, 22 kwietnia 2013

Pstrąg z grilla. Fit!

Moi drodzy od dzisiaj prócz ''normalnych'' przepisów, będą też przepisy fit, na piknik i na grilla :).



Zaczynamy serię grill od prostego przepisu na pstrąga. Można też go przyrządzić w piekarniku..i następna jego zaleta...jest fit ;).

Składniki:

- duży pstrąg
- 3 plasterki cytryny
- 1/2 pęczka pietruszki
- sól morska
- pieprz 



Sposób przygotowania:

1. Pstrąga patroszymy, myjemy zimną wodą. 
2. Środek ryby solimy, pieprzymy. Wkładamy pokrojoną w plastry cytrynę i pietruszkę.
3. Rybę przekładamy do sreberka, solimy i pieprzymy z wierzchu.
4. Nie pozostaje nam już nic innego jak wrzucić pstrąga na ruszt! ( na około 30 minut).


Smacznego!Zapraszamy

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz