poniedziałek, 26 października 2015

Marmolada z cebuli

Marmolada z cebuli, to mój stary ulubieniec w kuchni. Słodka, słona, delikatna i cudownie zaskakująca w smaku. Możemy ją podawać do mięs, pasztetów i jest idealnym dodatkiem do domowych burgerów :). 



Składniki:

- 0,5 kg cebuli
- 1 ząbek czosnku 
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- 2 łyżeczki octu balsamicznego 
- 1 łyżka miodu
- 1 łyżeczka brązowego cukru 
- sól i pieprz 



Sposób przygotowania:

1. Cebulę obieramy i kroimy na piórka. Podsmażamy na oliwie z oliwek, aż się zarumieni.
2. Dodajemy pokrojony czosnek, ocet, miód i cukier. Wszystko gotujemy.
3. Gdy cebula będzie miękka dodajemy sól i pieprz. 
4. Gotujemy wszystko na małym ogniu przez około 25- 30 minut. 

Zapraszam na :

Facebook
Instagram




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz