Marmolada z cebuli, to mój stary ulubieniec w kuchni. Słodka, słona, delikatna i cudownie zaskakująca w smaku. Możemy ją podawać do mięs, pasztetów i jest idealnym dodatkiem do domowych burgerów :).
Składniki:
- 0,5 kg cebuli
- 1 ząbek czosnku
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- 2 łyżeczki octu balsamicznego
- 1 łyżka miodu
- 1 łyżeczka brązowego cukru
- sól i pieprz
Sposób przygotowania:
1. Cebulę obieramy i kroimy na piórka. Podsmażamy na oliwie z oliwek, aż się zarumieni.
2. Dodajemy pokrojony czosnek, ocet, miód i cukier. Wszystko gotujemy.
3. Gdy cebula będzie miękka dodajemy sól i pieprz.
4. Gotujemy wszystko na małym ogniu przez około 25- 30 minut.
Zapraszam na :
Facebook
Instagram
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz