Składniki :
- 4 szklanki dyniowego puree (przepis tutaj)
- 1 łyżeczka wędzonej słodkiej papryki w proszku
- 3 duże ząbki czosnku
- 2 łyżki startego imbiru
- 1 czubata łyżka płatków chilli (można dodać mniej)
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- 1/2 szklanki soku pomarańczowego
- 2 szklanki wywaru warzywnego (w zastępstwie proponuje wodę , albo wywar drobiowy)
- sól do smaku
Sposób przygotowania :
1. Składniki (prócz soku i wywaru) przekładamy do garnka i dokładnie blendujemy.
2. Do masy dodajemy płynne składniki. Wszystko doprawiamy solą.
3. Serwujemy z grzankami...najlepiej z gorgonzolą.
Smacznego! :)
ILF
Zapraszamy na :
Mmm, pycha!
OdpowiedzUsuńTeż mam bzika na punkcie dyni ;)