poniedziałek, 19 października 2015

Zupa krem z dyni

Ostatnio mam dyniowego bzika...musicie mi wybaczyć. Tym razem na stół wjeżdża krem z dyni z ostrzejszą nutą. To prosty i idealny przepis na rozgrzanie. Koniec pisania...czas gotować! 

Składniki : 

- 4 szklanki dyniowego puree (przepis tutaj)
- 1 łyżeczka wędzonej słodkiej papryki w proszku
- 3 duże ząbki czosnku 
- 2 łyżki startego imbiru 
- 1 czubata łyżka płatków chilli (można dodać mniej)
- 1 łyżka oliwy z oliwek 
- 1/2 szklanki soku pomarańczowego 
- 2 szklanki wywaru warzywnego (w zastępstwie proponuje wodę , albo wywar drobiowy)
- sól do smaku 




Sposób przygotowania : 

1. Składniki (prócz soku i wywaru) przekładamy do garnka i dokładnie blendujemy. 
2. Do masy dodajemy płynne składniki. Wszystko doprawiamy solą. 
3. Serwujemy z grzankami...najlepiej z gorgonzolą. 




Smacznego! :)
ILF 

Zapraszamy na :

Facebook  
Instagram 


1 komentarz: