Podstawa ciast, muffinów, zup czy sosów. Dyniowe puree możemy wykorzystać na wiele sposobów. Najważniejsze żeby nie ograniczać się i eksperymentować z różnymi produktami. Podam najprostszy sposób jego przygotowania. Gotowe puree możemy przechowywać w lodówce od 3 - 5 dni, albo zamrozić. Do dzieła! :)
Składniki:
- Dynia ( o mocno pomarańczowym kolorze)
Sposób przygotowania:
1. Dynię umyć i wydrążyć nasiona (najlepiej łyżką).
2. Pokroić na mniejsze kawałki ( skórę zostawiam, bo łatwo odchodzi po upieczeniu).
3. Piec w 180 stopniach aż do miękkości. Ja swoją 3kg dynię piekłam przez godzinę.
4. Po wystygnięciu zdjąć skórkę i zblendować całość na gładką masę.
5. Przechowywać w lodówce lub zamrozić.
Zapraszamy na :
Facebook ILF
Instagram ILF
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz