Składniki :
- 2 pomidory
- 1/4 szklanki pęczaku
- 1 łyżeczka posiekanych kaparów
- 1 łyżka serka typu philadelfia
- 2 plastry koziego sera
- 1 łyżeczka oliwy z oliwek
- pieprz do smaku
Sposób przygotowania:
1. Myjemy pomidory i odkrawamy górną część, by tworzyła czapeczkę.
2. Wydrążamy pomidory i w tym samym czasie gotujemy pęczak w osolonej wodzie.
3. Środki pomidorów siekamy, dodajemy do nich kapary, serek i ugotowany pęczak.
4. Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni i nadziewamy pomidory przygotowaną masą.
5. Wszystko przykrywamy plasterkiem sera koziego i czapeczką z pomidora. Polewamy całość oliwą, posypujemy pieprzem i pieczemy przez 15 minut.
Smacznego!Zapraszamy
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz