niedziela, 24 marca 2013

Nadziewane pomidorki z pęczakiem i kozim serem.

Pomidorki nadziewane pysznym pęczakiem, który moim zdaniem jest kompletnie niedoceniany, a zupełnie nie mam pojęcia dlaczego. I oczywiście cudowny kozi ser, który wszystko zlepi i będzie miłym ostrym akcentem. 



Składniki : 

- 2 pomidory 
- 1/4 szklanki pęczaku 
- 1 łyżeczka posiekanych kaparów
- 1 łyżka serka typu philadelfia 
- 2 plastry koziego sera
- 1 łyżeczka oliwy z oliwek
- pieprz do smaku 



Sposób przygotowania: 

1. Myjemy pomidory i odkrawamy górną część, by tworzyła czapeczkę. 
2. Wydrążamy pomidory i w tym samym czasie gotujemy pęczak w osolonej wodzie. 
3. Środki pomidorów siekamy, dodajemy do nich kapary, serek i ugotowany pęczak. 

4. Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni i nadziewamy pomidory przygotowaną masą.
5. Wszystko przykrywamy plasterkiem sera koziego i czapeczką z pomidora. Polewamy całość oliwą, posypujemy pieprzem i pieczemy przez 15 minut.
























                                                                       
Smacznego!Zapraszamy

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz