Składniki :
- Pół kilo młodych ziemniaczków
- Łyżka margaryny (ok. 100g)
- Jedna pomarańcz
- Liście mięty
- Sól oraz pieprz do smaku
Sposób przygotowania:
2. W miedzy czasie dodajemy masło i ścieramy skórkę z pomarańczy do miseczki (ja to zrobiłem w moździerzu), dodajemy posiekaną miętę.
3. Odcedzamy ziemniaczki przekładamy do naczynia żaroodpornego, przekrawamy na pół każdy ziemniaczek, posypujemy solą i pieprzem do smaku oraz gdzie nie gdzie dajemy nasze masełko pomarańczowo-miętowe.
4. Nagrzewamy piekarnik do 220 stopni, gdy piekarnik się nagrzeję wstawiamy ziemniaczki na 30min i gotowe.
Idealnie smakują ze świeżo wyciśniętym sokiem z pomarańczy ;)
Smacznego!Zapraszamy
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz