Do czego używamy kremu maślanego? Do dekoracji ciast, ciasteczek, cupcakes i czego tylko sobie zażyczycie :)
Składniki:
- 250 g masła - 250 g cukru pudru - 2 łyżki mleka/ wody - 2 łyżki esencji waniliowej - barwnik spożywczy (opcjonalnie)
Sposób przygotowania:
1. Miksujemy miękkie masło, cukier puder, mleko i esencję waniliową.
2. Nasz maślany krem możemy podzielić i zabarwić barwnikami spożywczymi.
3. Przed dekorowaniem cupcakes muszą wystygnąć :) .
A oto kilka propozycji jego wykorzystania :
Wszystkie zdjęcia są własnością I love food i nie życzymy sobie ich wykorzystywania bez naszej zgody!
Smacznego!Zapraszamy
Ale piękne dekoracje! :) Zachwycam się i zachwycam :) Krem maślany dla mnie za ciężki, ale mam w domu amatora takiego właśnie kremu z dodatkiem mleka w proszku ;)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam w zachwycie ;)
Dzięki :) Niedługo będzie alternatywa dla kremu maślanego, bo mi do końca też nie pasuje ;)
Usuń