wtorek, 19 marca 2013

Krem maślany

Wiem, że ten przepis był na blogu w ramach moich oranżadowych cupcakes, ale chcę, by było przejrzyście i każdy znalazł tego czego szuka. A tu link, gdzie ów krem wykorzystałam : Oranżadowe cupcakes z kremem maślanym


Do czego używamy kremu maślanego? Do dekoracji ciast, ciasteczek, cupcakes i czego tylko sobie zażyczycie :) 

Składniki: 

- 250 g masła - 250 g cukru pudru - 2 łyżki mleka/ wody - 2  łyżki esencji waniliowej  - barwnik spożywczy (opcjonalnie) 



Sposób przygotowania:


1. Miksujemy miękkie masło, cukier puder, mleko i esencję waniliową.
2. Nasz maślany krem możemy podzielić i zabarwić barwnikami spożywczymi.
3. Przed dekorowaniem cupcakes muszą wystygnąć :) .



A oto kilka propozycji jego wykorzystania :









Wszystkie zdjęcia są własnością I love food i nie życzymy sobie ich wykorzystywania bez naszej zgody!

Smacznego!Zapraszamy

2 komentarze:

  1. Ale piękne dekoracje! :) Zachwycam się i zachwycam :) Krem maślany dla mnie za ciężki, ale mam w domu amatora takiego właśnie kremu z dodatkiem mleka w proszku ;)

    Pozdrawiam w zachwycie ;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dzięki :) Niedługo będzie alternatywa dla kremu maślanego, bo mi do końca też nie pasuje ;)

      Usuń